Een stressvolle situatie die te lang duurt leidt totgezondheidsklachten. Vage klachten waarvan je niet weet waar ze vandaan komen. Daarom noemen we ze meestal onbegrepen klachten. Zoals slapeloosheid, hoofdpijn, rugpijn of chronische vermoeidheid.

Onbegrepen klachten
Het zijn onduidelijke lichamelijke klachten. je voelt je niet lekker in de vel, maar niemand kan iets vinden. Dat is op zich al frustrerend, want anderen denken daardoor al gauw dat je je aanstelt.

Overspannenheid en burnout
Het is niet zo makkelijk te signaleren wanneer je overspannen bent. Het is een geleidelijk proces dat soms al jaren duurt. Na een goede behandeling kunt u binnen een paar weken weer (gedeeltelijk) aan het werk of beginnen met een opbouwprogramma om te re-integreren. Het is belangrijk om te weten dat deze toestand niet vanzelf overgaat. Als u er niets aan doet nemen de klachten toe, tot u in een burnoutterecht komt.

Wat is een burnout?
Het is een zware depressie, waarbij iemand totaal niet meer functioneert. Zelfs alledaagse handelingen als een brief posten of eten klaarmaken kan hij niet meer uitvoeren. Hij kan alleen nog maar op de bank voor zich uit zitten staren.

Preventie
Om te voorkomen dat medewerkers langdurig uitvallen is preventie belangrijk. Een van de signalen is veel kort verzuim zonder dat er duidelijke klachten zijn. StressBalance helpt werkgever bij het vroegtijdig signaleren van stress-gerelateerde problemen. We denken mee bij het vinden van oplossingen, op een creatieve manier. Samen zoeken we naarmogelijkheden om het probleem aan te pakken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>